Gebouwtransformaties

In de hedendaagse bouwsector zijn er steeds vaker innovaties en ontwikkelingen die we als Eurogips toejuichen en in de praktijk brengen. Zo ook het uitvoeren van gebouwtransformaties.

Bij gebouwtransformatie worden (leegstaande) kantoorpanden omgezet in woningen. Dit is een onderdeel van de woningmarkt die steeds vaker wordt gedaan.

Duurzame oplossing

Het transformeren van gebouwen/kantoren in woningen is een duurzame oplossing voor twee uitdagingen in de hedendaagse maatschappij: 

  • Woningnood
    Deze uitdaging is algemeen bekend en in 2023 opgelopen tot een tekort van 390.000 woningen (ABF Research).
  • Leegstand van kantoorpanden
    Ook de leegstand van kantoorpanden is een ontwikkeling van de afgelopen jaren. Begin 2022 stonden er ruim 8.000 kantoren leeg (CBS). 

Daarnaast is nieuwbouw de laatste jaren duurder geworden, waardoor gebouwtransformatie een goed alternatief kan zijn.

De creatie van toekomstbestendige woningen

Bij de transformatie van een kantoorpand naar woningen zijn er verschillende aspecten belangrijk. Er moet voldaan worden aan veiligheids- en comforteisen, zoals voldoende daglicht, brandveiligheid en akoestiek.

Herindeling

Met ons team kunnen wij verschillende van onze disciplines inzetten om gebouwtransformatie uit te voeren. Hierbij kan je denken aan: woning scheidende wanden (welke we zelf maken), gevelaanpassingen, isolatie en afbouwen (installatie, afwerking). 

We kunnen ook turnkey transformaties opleveren waarbij we alles van ontwikkeling tot oplevering op ons nemen.

In de praktijk

Benieuwd hoe we ons specialisme in de praktijk brengen?

Lees hieronder meer over de gebouwtransformatie The Ridge in Delft

Wij hebben dit kantoorpand getransformeerd in 311 appartementen. Dit project hebben we in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. Het resultaat zijn moderne en energie-efficiënte appartementen voor young professionals, expats en (buitenlandse) studenten.

Sterk in afbouw

Klik op de discipline om meer te leren over de mogelijkheden.